16.06.2015 16:30

Xavi over WK Qatar: "Ideaal voor voetballers"

Het WK 2022 in Qatar krijgt veel kritiek, maar Xavi Hernandez is juist positief. De ex-international van Spanje is gebombardeerd tot ambassadeur van het toernooi en ziet vele voordelen.

Xavi werd onlangs gepresenteerd bij Al Sadd. De middenvelder verlaat FC Barcelona om in Qatar te voetballen. De 35-jarige speler wordt niet alleen gehaald voor zijn voetbalkunsten, maar ook om het WK in Qatar te promoten. Xavi speelde zelf maar liefst vier WK's. In Zuid-Korea en Japan, Duitsland, Zuid-Afrika en Brazilië was de Spanjaard aanwezig. Hij ziet dan ook de voordelen van een WK in Qatar.

Voordeel nummer één is de omvang van het land. "Op voorgaande WK's moesten we veel reizen voor de wedstrijd", zegt hij op de officiële website van het WK 2022. "Het is een feit dat men hier niet lang hoeft te reizen. Dat is een groot voordeel."

Het toernooi zal in november en december worden gehouden, omdat het in de zomermaanden te warm is. Dat is, volgens Xavi, voordeel nummer twee. "Ik denk dat op deze manier de spelers in topconditie zullen aantreden. In de stadions is er een airco, waardoor de omstandigheden ideaal zijn om er een succesvol WK van te maken. Dit is ideaal voor de voetballers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner