03.07.2015 10:14

Babel: "Zou Ajax miljoenen voor mij betalen?"

Ryan Babel verraste vriend en vijand met zijn overstap naar Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. De aanvaller flirtte onlangs met Ajax, maar koos voor een lucratief avontuur in Zuid-Oost Azië.

In gesprek met De Telegraaf legt Babel zijn opmerkelijke keuze uit. "Daar zag het niet naar uit, want ik was lang met Beşiktaş in gesprek. Dat was na Kasımpaşa SK een stap hogerop in de Turkse competitie. Maar we kwamen er niet uit. Dat maakte de keuze makkelijker toen Al Ain zich meldde. Na snel en veel research keek ik mijn ogen uit", aldus Babel.

Babel postte via Instagram een foto met daarop een foto van Frank de Boer en plaatste erbij dat hij graag terug zou willen keren bij Ajax. "Er stond 'als ik in de toekomst weer terug mag keren dan doe ik dat met alle plezier'. Het was geen flirt, maar slechts een reactie op de vele berichten die ik kreeg. Ajax zoekt een aanvaller en veel fans vroegen me terug te komen. Daarop heb ik geantwoord dat Ajax voor altijd mijn club is en blijft", legt de 28-jarige speler uit. 

"Het ging alleen niet per se om dit moment. Zou Ajax 2,5 miljoen euro aan Kasımpaşa betalen? Net zoals ik over Beşiktaş zei, moeten puzzelstukjes op hun plaats vallen. Dat was nu zeker door alle omstandigheden niet het geval. Misschien ooit nog eens... Over twee jaar zou ik transfervrij kunnen zijn en kijk ik hoe de situatie dan is. Maar voor een goed huwelijk zijn twee partijen nodig. Dus wie weet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner