25.07.2015 21:16

Deschamps ziet Oranje als favoriet in groep A

In een zware poule met onder andere Frankrijk en Zweden als tegenstanders moet Oranje een plek op het Wereldkampioenschap van 2018 veilig stellen. Didier Deschamps, bondscoach van de Franse nationale ploeg, ziet Nederland als favoriet voor de groepswinst.

"Het is een hele sterke groep", bekijkt de Franse oud-voetballer samen met L'Equipe de poule met Nederland, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. "Nederland is de favoriet, want dat land eindigde op het WK van vorig jaar derde. En dan zijn er ook Zweden, Wit-Rusland en Bulgarije nog. Dat zijn ook geen makkelijke tegenstanders. Er zijn veel zwakker bezette kwalificatiepoules dan de onze", beseft Deschamps.

"Het niveau van de landen ligt niet ver uit elkaar. We kunnen ons weinig misstappen veroorloven, want we moeten eerste eindigen om ons rechtstreeks te plaatsen", weet de oud-voetballer van onder andere Juventus en Olympique Marseille. "Maar Nederland is voor mij de logische favoriet." De nummer twee van de groep kan alsnog naar het WK in Rusland, maar moet dit dan wel via de play-offs doen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner