07.08.2015 10:50

Türüç kijkt ogen uit: "Op handen gedragen"

Deniz Türüç (r.) van Go Ahead Eagles wacht De Graafschap-speler Karim Tarfi op. (22-05-2015)
Deniz Türüç (r.) van Go Ahead Eagles wacht De Graafschap-speler Karim Tarfi op. (22-05-2015)

Voor Deniz Türüç was het liefde op het eerste gezicht. De ex-middenvelder van Go Ahead Eagles hoefde niet lang na te denken toen hij aankwam bij Kayserispor. "Ik keek mijn ogen uit hier."

"Ja, het was echt indrukwekkend," zegt Türüç tegenover het Algemeen Dagblad. "Mijn gevoel dat ik kreeg bij de gesprekken met de trainer en tijdens de rondleiding werd toen bevestigd. Namelijk dat het een heel warme club is. Het lijkt wel één grote familie. Ze zijn allemaal erg ambitieus en strijden ervoor om Kayserispor terug te krijgen in de subtop van Turkije. Ik was daarbij nodig, vertelden ze."

Aanvankelijk hoopte de aanvallende middenvelder op een subtopper uit de Eredivisie. Maar die kwam niet. "Daar hoopte ik wel lange tijd op", vervolgt de spelmaker. "Die clubs hadden wel interesse, maar werden nooit écht concreet. Toen Kayserispor kwam, was ik eerst niet eens zo enthousiast. Deze club liet echter tijdens de onderhandelingen met Go Ahead al heel erg merken mij graag te willen. Toen de clubs er nagenoeg uit waren, kreeg ik het signaal dat ik erheen mocht om te kijken en te praten. Wat ik zag, overtrof mijn verwachtingen. Ik ben op handen gedragen. De warmte, de faciliteiten, maar ook in de stad zelf. Echt, ik kijk mijn ogen uit hier." 

Türüç wilde nog wel even benadrukken dat hij Go Ahead niet zomaar heeft verlaten. "Het lijkt geen grote sprong voorwaarts, omdat deze club net is gepromoveerd. Dat is het wel, honderd procent. Kayserispor was twintig jaar lang een middenmoter of subtopper in Turkije. Daar willen ze nu weer naar toe en daar geloof ik ook in. In dit stadion zitten bij thuiswedstrijden meer dan 30.000 supporters. Wat me het meest heeft verrast, zijn de faciliteiten. We hebben een geweldige accommodatie met vijf velden en moderne faciliteiten. Deze is een paar jaar geleden gebouwd naar het model van Chelsea. Het is gigantisch. Ik heb nog nooit zoiets gezien", aldus de spelmaker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner