25.08.2015 16:48

Van Marwijk nieuwe bondscoach Saudi-Arabië

Bert van Marwijk gaat weer aan de slag als bondscoach. Ditmaal voor Saudi-Arabië waar hij een contract voor een jaar heeft getekend. Dat meldt de voetbalbond van Saudi-Arabië dinsdag via haar website.

Het doel voor Van Marwijk is om het land naar het wereldkampioenschap in Rusland 2018 te helpen. De eerste wedstrijd werd onlangs met 3-2 gewonnen. De groepswinnaars en de beste nummers twee van de acht poules plaatsen zich voor de volgende ronde. De 63-jarige trainer zal volgens de voetbalbond zondag in Jeddah arriveren en zal per 1 september beginnen aan zijn nieuwe missie.

Veel tijd om te wennen heeft Van Marwijk niet. Op 3 september maakt de Nederlander zijn debuut als de Saudi's in een WK-kwalificiatiewedstrijd aantreden tegen Oost-Timor. Daarop volgen nog zes kwalificatieduels met Saudi-Arabië om het WK in Rusland te halen.

Van Marwijk was eerder trainer van het Nederlands elftal. Met Oranje werd hij tweede op het WK in Zuid-Afrika. Zijn laatste klus als trainer was Hamburger SV in de Bundesliga waar hij werd ontslagen na slechte resultaten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner