14.09.2015 08:05

Fenerbahçe en Van Persie pakken koppositie

Fenerbahçe heeft zondag de koppositie in de Turkse competitie met succes verdedigd. De lijstaanvoerder won met 1-0 bij subtopper Kasımpaşa SK. De Braziliaan Souza maakte in de 42e minuut het doelpunt. Robin van Persie ging bij de bezoekers na ruim een uur naar de kant. Kasimpasa speelde vanaf de 76e minuut met tien man na de tweede gele kaart voor Veysel Sari.

Met tien punten uit vier wedstrijden gaat Fenerbahçe aan de leiding, gevolgd door Antalyaspor en Besiktas (beide met negen punten). Antalyaspor versloeg zaterdag Eskisehirspor met 2-0 door twee treffers van oudgediende Samuel Eto'o. Trabzonspor kan maandag bij winst op Kayserispor op gelijke hoogte komen met Fenerbahçe.

Galatasaray kwam in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Mersin Idmanyurdu niet verder dan 1-1. De thuisploeg kwam door een treffer van de Braziliaan Welliton eerst nog op achterstand. De Duitser Lukas Podolski maakte gelijk. Wesley Sneijder speelde bij Galatasaray de hele wedstrijd. Met vijf punten uit vier duels is de titelhouder matig begonnen aan het seizoen.