09.10.2015 19:42

Turkse topclubs vrijgesproken van omkoping

Fenerbahçe en Beşiktaş worden niet meer beschuldigd van omkoping. De Turkse topploegen zouden in het seizoen 2010/2011 meerdere tegenstanders hebben omgekocht, maar in hoger beroep zijn de clubs vrijgesproken.

Dit meldt de Voetbal International vrijdagavond. In 2013 werd volgens de Turkse rechters bewezen dat beide topploegen tegenstanders om kochten, waarna Fenerbahçe, dat landskampioen werd in het seizoen 2010/2011, twee seizoenen niet achter elkaar mocht meedoen aan Europese toernooien. Beşiktaş kreeg eenzelfde soort straf, maar dan met een looptijd van één seizoen. Beşiktaş werd in 2011 vijfde in de Turkse SüperLig.

Fenerbahçe en Beşiktaş gingen in hoger beroep na de eerste uitspraak en tijdens een nieuwe rechtszaak is volgens het Turkse gerechtssysteem niet bewezen dat de topploegen uit Turkije zich schuldig hebben gemaakt aan omkoping. Het ligt nu in de lijn der verwachtingen dat zowel Fenerbahçe als Beşiktaş een fikse schadeclaim gaat indienen, aangezien beide ploegen flink wat inkomsten misliepen door de afwezigheid in Europa.

Beide ploegen zijn inmiddels weer actief in de Europa League, waarbij Fenerbahçe op het eindtoernooi gekoppeld is aan Ajax in de groepsfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner