18.10.2015 15:23

Van Persie terug in de basis bij Fenerbahçe

Robin van Persie begint zondagmiddag in de basis bij Fenerbahçe, dat op bezoek gaat bij Kayserispor. De aanvaller moest het bij het Nederlands elftal nog doen met invalbeurten en is ook bij Fenerbahçe lang niet altijd eerste keus, maar tegen de laagvlieger uit Kayseri mag hij wel beginnen. Van Persie staat voor de gelegenheid op tien, achter spits Fernandão.

Van Persie maakte afgelopen zomer de overstap van Manchester United naar de Turkse topclub uit Istanbul. Van een gelukkig huwelijk is echter nog geen sprake. De topschutter aller tijden van Oranje stond op 13 september voor het laatst in de basis bij een competitieduel. Daarna verscheen hij nog wel aan de aftrap in de Europa Leagueduels, maar moest hij het verder doen met invalbeurten. Donderdag ontvangt Fenerbahçe in de Europa League Ajax.

Van Persie werd afgelopen week nog in verband gebracht met FC Barcelona, dat hem in de winterstop als aanvallende versterking zou willen halen nu Lionel Messi er lang uit ligt met een knieblessure.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner