27.10.2015 09:04

Zico krijgt te weinig steun en haakt af

De Braziliaanse oud-topvoetballer Zico heeft zijn ambitie om voorzitter van de FIFA te worden aan de kant moeten schuiven. De 62-jarige Zico kreeg niet genoeg steunbetuigingen om te kunnen meedoen aan de verkiezing van de mondiale federatie. "Ik had zes toezeggingen, maar een aantal landen haakte af toen nieuwe kandidaten zich aandienden", zei de oud-speler van onder meer Flamengo op Rádio Globo.

Toen de pas herkozen Sepp Blatter begin juni aankondigde te stoppen, was Zico één van de eersten die zich verkiesbaar stelde als opvolger van de Zwitserse preses. "Ik zie het als mijn plicht", zei de Braziliaan toen. Zico kon echter niet rekenen op de steun van zijn eigen bond. Alleen als hij vier steunbetuigingen zou hebben, wilde de Braziliaanse federatie hem aan de benodigde vijfde brief helpen. Zico bleef naar eigen zeggen echter steken op drie brieven, te weinig om te kunnen meedoen.

De inschrijftermijn voor de verkiezing van 26 februari verliep maandagavond. Acht mannen hebben zich aangemeld bij de FIFA, dat de officiële kandidatenlijst nog moet publiceren.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner