29.10.2015 19:37

Van Persie boekt nipte zege met Fenerbahçe

Robin van Persie heeft donderdag met Fenerbahçe een benauwde overwinning geboekt in de Turkse competitie. De kampioenskandidaat won in Ankara met 1-0 bij Osmanlispor, door een doelpunt kort na rust van Alper Potuk.

Van Persie had opnieuw een basisplaats gekregen van trainer Vitor Pereira, maar werd twintig minuten voor tijd gewisseld voor middenvelder Raul Meireles. Fenerbahçe staat met 21 punten uit tien wedstrijden tweede achter Besiktas, dat aan kop gaat met 22 punten uit negen duels.

Titelverdediger Galatasaray is de nummer drie van de ranglijst met achttien punten. Zonder de geschorste Wesley Sneijder speelt 'Gala' donderdagavond thuis tegen Eskisehirspor. Sneijder kreeg zondag geel tijdens topper tegen Fenerbahçe (1-1) en dat leverde hem een schorsing op.