21.02.2016 14:09

Pereira heeft kritiek op spel Van Persie

Robin van Persie viert één van zijn twee doelpunten tijdens het bekerduel Fenerbahçe - Giresunspor. (13-01-2016)
Robin van Persie viert één van zijn twee doelpunten tijdens het bekerduel Fenerbahçe - Giresunspor. (13-01-2016)

Vitor Pereira, de trainer van Fenerbahçe, wordt de laatste weken door de nodige Turkse kranten en analisten om de oren geslagen dat hij José Fernandão de voorkeur geeft boven Robin van Persie. Na de teleurstellende uitwedstrijd tegen Bursaspor (0-0) kreeg de oefenmeester de vraag waarom hij de Nederlander slechts 25 minuten speeltijd gunde.

Op de persconferentie na afloop legde Pereira zijn keuze uit: "Van Persie heeft dit seizoen lange tijd niet voluit kunnen trainen en heeft in veel wedstrijden niet het niveau gehaald dat wij graag willen zien. De laatste tijd gaat het wel beter, maar ik moet een groep van twintig spelers managen en het gaat niet om één speler. Als ik vind dat iemand niet kan spelen, dan speelt hij niet. Het maakt daarbij niet uit of het om Van Persie of Fernandão gaat."

Een wedstrijd eerder tegen Lokomotiv Moskou in de Europa League kon Van Persie nog wel rekenen op een basisplaats. In de gewonnen wedstrijd werd de spits een klein kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Hoofdschuddend stapte de Nederlander toen van het veld. Het was het zoveelste incident omtrent Van Persie waar de 101-voudig international zijn onvrede uitte tegenover zijn trainer. Pereira: "We wonnen met 2-0 van Lokomotiv Moskou en Van Persie deed 75 minuten mee. Ook hij moet respect kunnen opbrengen voor de speler die voor hem in het veld staat of komt en als een speler niet in de basis staat, dan moet ervan uit worden gegaan dat die gewoonweg onvoldoende heeft gepresteerd. Een speler kan mij tijdens trainingen en wedstrijden overtuigen."

Fenerbahçe dreigt na het gelijke spel de koppositie in Turkije te verliezen. Beşiktaş, de huidige nummer twee van de ranglijst, heeft twee punten minder dan de lijstaanvoerder, maar ook twee duels minder gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner