23.02.2016 15:49

"Over 10 jaar doet China mee om wereldtitel"

Sven-Gorän Eriksson is er heilig van overtuigd dat het Chinese nationale elftal een flinke groei door zal maken. De oefenmeester denkt dat over tien jaar China een serieuze kandidaat is om het WK te winnen.

Eriksson is momenteel actief als trainer in China bij Shanghai SIPG en ziet dat het land zich op voetbalgebied hard ontwikkelt. "Over tien, vijftien jaar doet het Chinese voetbalteam serieus mee om de wereldtitel. Daar ben ik zeker van", aldus Eriksson die momenteel in Australië is om voor de Aziatische Champions League te spelen tegen Melbourne Victory.

De ervaren trainer zit helemaal op zijn plek in China. Hij wil daar dan ook niet weg. "Ik ben een gelukkig mens. Toen ik in de jaren negentig trainer was in Italië, wilde iedere voetballer daar spelen vanwege het geld en het goede voetbal. In de eerste jaren van de nieuwe eeuw was ik in de Premier League en toen wilden alle spelers daar naartoe. Nu is het 2016 , zit ik in China, en komen ze allemaal hierheen. China heeft een geweldige toekomst."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner