28.02.2016 22:29

Sneijder buiten wedstrijdselectie gelaten

Wesley Sneijder namens Galatasaray tijdens de Champions League wedstrijd tegen Anderlecht. (26-11-14)
Wesley Sneijder namens Galatasaray tijdens de Champions League wedstrijd tegen Anderlecht. (26-11-14)

Trainer Mustafa Denizli heeft Wesley Sneijder buiten de wedstrijdselectie gelaten. De Nederlander moest vorige week al genoegen nemen met een plek op de bank en zondag had de oefenmeester Sneijder helemaal niet nodig. Zonder de middenvelder ging Galatasaray met 2-0 onderuit bij Gaziantepspor.

De relatie tussen Denizli en Sneijder staat onder hoogspanning bij Galatasaray. Sportief gezien gaat het moeizaam dit seizoen. De Turkse topclub staat op dit moment vijfde in de Turkse competitie en werd afgelopen week uitgeschakeld in de Europa League. Dit seizoen is publiekslieveling Sneijder niet meer een zekerheid in de basis. En dat vergroot de spanningen tussen speler, trainer en supporters.

Nog niet zo lang geleden verlengde Sneijder zijn contract met twee jaar. Toch lijkt er nu een breuk aan te komen tussen de Nederlander en trainer Mustafa Denizli.

Ook voor Danny Blind komt de reserverol voor Sneijder ongelegen. Eind deze maand speelt het Nederlands elftal twee oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland, met het blik al gericht op de aankomende WK-campagne. Sneijder wil per se deel uitmaken van die reeks, maar zal om in aanmerking te komen zeker zijn van speeltijd. Om diezelfde reden werd bijvoorbeeld generatiegenoot Robin van Persie onlangs nog gepasseerd door Blind.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner