05.03.2016 10:42

Mexico wil het Wereldkampioenschap in 2026

Mexico is van plan om het Wereldkampioenschap van 2026 naar Midden-Amerika te halen. De voetbalbond van het land heeft laten weten dat het zich meldt bij de FIFA als de bid-procedure wordt geopend voor het mondiale eindtoernooi.

De komende twee WK's, in 2018 en 2022, worden afgewerkt in Rusland en Qatar, maar de verdeling van de kampioenschappen na Qatar moet nog geschieden. Eerder lieten Canada en Colombia al weten dat ze geïnteresseerd zijn in de organisatie van het toernooi in 2026, Mexico sluit zich daar nu bij aan. "Er komt veel bij kijken, maar de meeste Mexicanen zullen erg trots zijn om het WK voor de derde keer te organiseren", aldus Decio De Maria van de Mexicaanse voetbalbond. "Zodra de procedure weer wordt hervat bij de FIFA, is Mexico van de partij."

Mexico organiseerde in het verleden de WK's van 1970 en 1986. Mocht het land de bid rondom het WK van 2026 winnen, dan is het voor het eerst dat een land drie keer de gastheer is van een eindtoernooi. Het is nog niet bekend wanneer de bid-procedure begint. De FIFA schortte afgelopen zomer de gang van zaken rondom de aanwijzing van de organisatie op, vanwege de corruptieschandalen binnen de bond.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner