06.03.2016 11:37

'Olde Riekerink genoemd als interim bij Gala'

Jan Olde Riekerink is als lid van de Chinese voetbalbond aanwezig op het jeugdtoernooi van de Copa Amsterdam. (02-06-2012)
Jan Olde Riekerink is als lid van de Chinese voetbalbond aanwezig op het jeugdtoernooi van de Copa Amsterdam. (02-06-2012)

Jan Olde Riekerink maakt mogelijk zijn rentree als trainer. De Nederlander, die lang actief was als hoofd jeugdopleiding van Ajax, spint volgens Turkse media garen bij de situatie van Galatasaray. De club ontsloeg onlangs trainer Mustafa Denizli.

Orhan Atik is momenteel de interim-trainer van de Turkse topploeg, maar volgens de voetbalregelgeving in het land mag een trainer zonder de juiste papieren slechts twee wedstrijden op de bank zitten als eindverantwoordelijke. Atik beschikt niet over de juiste papieren en omdat er nog geen nieuwe trainer gevonden is door Galatasaray, komt Olde Riekerink in beeld.

De in Hengelo geboren oud-voetballer was enkele jaren trainer van KAA Gent en BV Emmen (nu FC Emmen) en beschikt dus wel over de juiste papieren. Olde Riekerink sloot vorig jaar aan bij de jeugdopleiding van Galatasaray, maar wordt dus mogelijk noodgedwongen naar voren geschoven. 

Atik zat al op de bank tijdens het bekerduel met Akhisar Belediyespor, waardoor hij alleen nog tegen Medipol Başakşehir F.K als trainer mag fungeren. Op 13 maart speelt Galatasaray tegen Gençlerbirliği, als het dan nog geen nieuwe trainer heeft aangesteld, kan Olde Riekerink zomaar eens terugkeren op de bank.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner