09.03.2016 11:18

Lange lijst met kandidaten NEC-trainerschap

Jan de Jonge is aandachtig toeschouwer bij Jong Heracles Almelo - Jong Vitesse. (20-01-2014)
Jan de Jonge is aandachtig toeschouwer bij Jong Heracles Almelo - Jong Vitesse. (20-01-2014)

Het lukte FC Groningen om een nieuwe trainer te vinden. Ernest Faber, van NEC, stapt aan het einde van het seizoen over. Dat betekent dat de Nijmegenaren nu zelf op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer.

Het profiel van de nieuwe trainer is opgemaakt en er zijn kandidaten in overvloed, meldt het Algemeen Dagblad. Maar liefst dertig namen staan op de shortlist van NEC. Jan de Jonge, momenteel actief bij Nea Salamina Famagusta op Cyprus, zou hoog op de lijst staan. Daarnaast is René Meulensteen een topkandidaat om NEC te leiden vanaf het seizoen 2016/2017.

De Brabander was jarenlang de assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United en trainde daarna Bröndby IF en Fulham FC. Momenteel bekleedt Meulensteen geen functie bij een voetbalclub, maar richt hij zich op zijn eigen bedrijf. De 51-jarige trainer heeft een wereldwijd opererende voetbalacademie.

Een andere kandidaat is Jaap Stam. De oud-verdediger gaf onlangs, samen met Andries Ulderink, aan te willen stoppen bij Jong Ajax. Stam wil het liefst werken met een vaste groep, wat lastig is bij het beloftenelftal van de Amsterdammers. Andere namen die genoemd worden zijn Jean-Paul van Gastel, Mario Been, Fred Rutten, Art Langeler, Jack de Gier en Jean-Paul de Jong.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner