16.03.2016 16:32

Van der Lem waarschuwt Olde Riekerink

Gerard van der Lem heeft Jan Olde Riekerink gewaarschuwd voor de hectiek in Turkije. Van der Lem was in het verleden werkzaam in Turkije bij Kayserispor en weet dat Turkije op voetbalgebied een emotioneel land is.

Olde Riekerink werd woensdag tot het einde van het seizoen aangesteld als trainer van Galatasaray. Orhan Atik fungeerde, na het vertrek van Mustafa Denizli, als interim-trainer, maar Atik heeft niet de juiste papieren. "Toen het een paar weken geleden als ter sprake kwam, heb ik hem een sms gestuurd. 'Veel succes, maar pas op voor die slangenkuil…' Nee, ik heb geen berichtje terugontvangen", aldus Van der Lem tegenover Voetbal International.

"Jan weet zelf als geen ander dat de functie van hoofd opleiding niet te vergelijken is met die van hoofdtrainer", vervolgt Van der Lem. "Vanaf nu ligt hij onder het vergrootglas, zeker in de top van Turkije gaat het er emotioneel aan toe, reageren bestuursleden en technisch directeuren impulsief. Ik kan heel goed begrijpen dat Jan heeft ingestemd. Hij is sociaal, serieus en heeft bij goede clubs gewerkt. Alleen hij moet nu goed op zijn tellen passen."

Mogelijk gaat Olde Riekerink als stroman fungeren en neemt Atik de beslissingen. "Op dat laatste kan ik geen antwoord geven, ik sta er te ver van af. Maar zoals ik Jan ken, laat hij zich niet als stroman of trekpop gebruiken. Hij had een goede baan bij Galatasaray als hoofd opleidingen, dus hij hoefde dit niet te doen. Maar ik vermoed dat hij wel garanties heeft gekregen na dit seizoen eventueel te kunnen terugkeren in zijn oude functie. Dat zal hij toch echt niet op het spel hebben gezet om nu even de hoofdtrainer te mogen zijn…"

"Voor de buitenwacht is Olde Riekerink misschien van een ander kaliber dan de grote namen die ze in het recente verleden haalden. Maar Galatasaray heeft ook gezien dat veel van hen vooral hun zakken vulden. Nu staat er een hoofdcoach op het veld die zich zeker wil bewijzen. En Wesley Sneijder had Olde Riekerink toch aanbevolen? Ook dat zal in zijn voordeel werken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner