22.03.2016 15:35

Beckenbauer verdachte in FIFA-onderzoek

De FIFA onderzoekt of Franz Beckenbauer is betrokken bij verdachte betalingen rondom het WK van 2006 in Duitsland. De bond maakt bekend dat het onderzoekt of er schimmige betalingen zijn gedaan om extra steun te krijgen.

Het is bepaald niet de eerste keer dat de Duitser wordt verdacht van het overtreden van de FIFA-regels. Ruim een maand geleden nog kreeg de voetbalgrootheid van weleer een boete van 7000 Zwitserse frank (6300 euro) en een waarschuwing, omdat hij onvoldoende had meegewerkt aan een onderzoek naar de toewijzing van de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar).

Tijdens het WK in Brazilië was Beckenbauer niet welkom in de stadions, omdat hij niet mee wilde werken aan een onderzoek. De FIFA schorste hem toen voor maar liefst negentig dagen. Niet alleen Beckenbauer is verdacht ook Theo Zwanziger, Horst Schmidt en Stefan Hans worden verdacht van dubieuze betalingen.

Onlangs werd duidelijk dat via rekeningen van onder meer de Duitse oud-international geld werd overgemaakt naar Qatar in de aanloop naar het WK van 2006. Bovendien zou Beckenbauer als voorzitter van het organisatiecomité in 2000 FIFA-bobo Jack Warner, inmiddels voor het leven geschorst, WK-tickets hebben beloofd en ontwikkelingshulp voor diens voetbalbond van Trinidad en Tobago. Volgens Beckenbauer stond die deal los van het Duitse WK.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner