06.06.2016 16:02

Del Bosque: "Het WK was een sportieve les"

Vicente Del Bosque denkt dat de Spaanse ploeg een sportieve les heeft geleerd tijdens het WK in Brazilië. De Spanjaarden moesten twee jaar geleden al na de groepsfase naar huis.

"We verloren in Brazilië van teams die superieur aan ons waren", aldus Del Bosque tegenover Marca. "Het WK was geen les in nederigheid, maar eerder een sportieve les. Hopelijk hebben we er iets van opgestoken", aldus Del Bosque, die weet dat Spanje het EK in 2008 en 2012 wist te winnen. "De verantwoordelijkheid is wel groot omdat we de titel verdedigen."

Del Bosque ziet meerdere kanshebbers om het EK te winnen. "Duitsland is wereldkampioen, Frankrijk heeft het thuisvoordeel én beschikt over een sterk team en Italië presteert regelmatig goed op toernooien. En dan heb je nog landen als Kroatië, België, Engeland en Polen die minder vaak worden genoemd."

Spanje speelt tijdens de groepsronde tegen Tsjechië (13 juni), Turkije (17 juni) en Kroatië (21 juni). "Tegen alle opponenten hebben we het in het recente verleden goed gedaan. Een overwinning op de Tsjechen zou al veel rust geven, in dat geval is de tweede ronde binnen handbereik. De Tsjechen hielden Nederland onder zich in de kwalificatie, dat zegt wel iets."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner