07.07.2016 09:30

Duitsland onverslaanbaar in penaltyseries

Liefst achttien penalty’s waren er nodig om een winnaar uit het kwartfinaleduel tussen Duitsland en Italië aan te wijzen. Nadat doelman Manuel Neuer de strafschop van Matteo Darmian stopte, zorgde Jonas Hector voor de beslissing, waardoor Duitsland nu tegenover gastland Frankrijk staat in de halve finale.

Helemaal uit de lucht kwam de Duitse overwinning na strafschoppen niet vallen. Van de voorgaande vijf penaltyseries die het land moest nemen, verloor het er namelijk geen enkele. De laatste keer dat er een reeks verloren ging, was in 1976. Tsjecho-Slowakije ging toen met de EK-winst aan de haal, nadat Uli Hoeneß namens Duitsland miste. Het was toen Antonín Panenka, inderdaad, van die ene penalty, die zijn land op de welbekende manier naar het eremetaal schoot.

Nadien volgden zeges vanaf elf meter tegen Frankrijk (WK 1982), Mexico (WK 1986), Engeland (WK 1990), wederom Engeland (EK 1996), Argentinië (WK 2006) en dus tegen Italië (EK 2016). Saillant detail is dat door de misser van Darmian geen enkel land meer strafschoppenseries verloor op een grote eindronde dan Italië: zeven stuks.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner