09.07.2016 11:45

Coleman kondigt verlenging en afscheid aan

De kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap in Rusland en de mogelijk daaruit voortvloeiende duels op het WK in 2018 worden de laatste kunststukjes van Chris Coleman als bondscoach van Wales. Over twee jaar stopt de 46-jarige trainer bij het land. 

"Of we ons nu kwalificeren voor het WK of niet: ik weet zeker dat dit mijn laatste campagne wordt met Wales", stelt Coleman, die in 2012 werd aangesteld als bondscoach van het land. "Zes jaar is een lange periode. Dit wordt mijn laatste klus met Wales", bevestigt hij andermaal in gesprek met Sky Sports.

Coleman en Wales maakten deze zomer indruk op het Europees kampioenschap in Frankrijk, het land reikte tot de halve finale, maar werd daarin uitgeschakeld door Portugal. "Ik wil dit eerst afmaken en denk nergens anders aan. Er is nog veel werk te doen", beseft Coleman, die in de kwalificaties moet afrekenen met Georgië, Ierland, Moldavië, Oostenrijk en Servië.

Het aankomende vertrek van Coleman heeft niets te maken met de situatie bij het nationale elftal van Engeland, dat ook op zoek is naar een bondscoach. De Welshman heeft namelijk helemaal geen trek in een positie bij de FA. "In het internationale voetbal is het voor mij altijd alleen maar Wales geweest." Coleman trainde in zijn carrière wel clubs in Engeland, Fulham en Coventry City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner