20.07.2016 21:43

Spelers van Wales blijven liever in klein stadion

Wales begint in september aan de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap in Rusland en daarbij begint het de duels in het Cardiff City Stadium. De mogelijkheid was om te spelen in het grotere Millennium Stadium, maar dat willen de spelers niet.

De capaciteit van het Cardiff City Stadium is 33.000, in het Millennium Stadium passen ruim twee keer zoveel toeschouwers. Het is onduidelijk waarom de spelersgroep van Wales voor het kleinere stadion gekozen heeft. Na een succesvol Europees kampioenschap in Frankrijk is het voetballand populairder dan ooit.

Tegen Moldavië, Georgië en Servië wordt in het kleinere stadion gespeeld, de voetbalbond van Wales moet over de kwalificatiewedstrijden in 2017 - tegen Oostenrijk en Ierland - nog een beslissing maken. In de kwalificaties voor het WK in Rusland plaatst alleen de nummer één van de groep zich rechtstreeks voor het mondiale eindtoernooi, de nummer twee speelt play-offs.

Wales schopte het tijdens het toernooidebuut in Frankrijk tot de halve finale, maar ging in die ronde onderuit tegen de uiteindelijke winnaar: Portugal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner