17.08.2016 13:50

Been wordt assistent Advocaat bij Fenerbahçe

Mario Been analyseert namens FOX Sports het bekerduel FC Groningen - SBV Excelsior. (08-04-2015)
Mario Been analyseert namens FOX Sports het bekerduel FC Groningen - SBV Excelsior. (08-04-2015)

Mario Been gaat in navolging van Dick Advocaat en Cor Pot ook aan de slag bij het Turske Fenerbahçe. De 52-jarige oud-Feyenoorder wordt in Istanbul de assistent van hoofdtrainer Advocaat.

"Ik zat voor de Belgische televisie bij het Champions League-duel tussen Steaua Boekarest en Manchester City en werd door Dick gebeld", vertelt Been aan Voetbal International. "Het is daarna erg snel geregeld." Komende vrijdag vertrekt Been naar Turkije.

Been gaat bij de Turkse topclub aan de slag met Advocaat en Pot. "Met Cor heb ik altijd contact gehouden", vervolgt Been. "Ik ken ze eigenlijk allebei goed, maar weet echt niet wat me daar bij die mooie club te wachten staat. Voor mij was het belangrijkste dat Dick zei dat hij me er graag bij wilde hebben."

Been zat zonder werk na zijn laatste klus bij Racing Genk. Daar werd hij in februari 2014 ontslagen. Eerder werkte hij bij SBV Excelsior, Feyenoord en NEC Nijmegen. De laatste tijd was hij veel te zien als analist bij Fox Sports. "Die heb ik netjes afgebeld. Het stond in mijn overeenkomst dat ik kon vertrekken als iets als dit zich voor zou doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner