24.08.2016 19:50

Keane kondigt afscheid als international aan

Robbie Keane komt niet meer uit voor het nationale elftal van Ierland. De 36-jarige aanvaller van Los Angeles Galaxy heeft besloten een punt te zetten achter zijn interlandcarrière.

Keane is topscorer aller tijden van het Ierse elftal. De aanvaller speelde 145 interlands, waarin hij 67 keer het net wist te vinden. De oud-spits van Internazionale, Leeds United, Tottenham Hotspur en Liverpool neemt afscheid tijdens het vriendschappelijke duel tussen Ierland en Oman op 31 augustus. Keane begon zijn imposante interlandloopbaan op 25 maart 1998. Tijdens zijn debuut voor het nationale elftal was hij pas zeventien jaar.

Ierland wist zich dit jaar te kwalificeren voor het EK in Frankrijk en Keane behoorde tot de definitieve selectie. In de achtste finale werd de ploeg van bondscoach Martin O'Neill uitgeschakeld door Frankrijk. Keane kwam tot slechts twee invalbeurten, waarin hij niet wist te scoren. In de WK-kwalificatiereeks neemt Ierland het in Groep D op tegen Oostenrijk, Moldavië, Servië, Georgië en Wales.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner