29.08.2016 14:47

Allardyce lovend over nieuweling Antonio

Sunderland-trainer Sam Allardyce staat coachend langs de lijn tijdens het competitieduel Sunderland - Chelsea (07-05-2016).
Sunderland-trainer Sam Allardyce staat coachend langs de lijn tijdens het competitieduel Sunderland - Chelsea (07-05-2016).

Sam Allardyce heeft zich lovend uitgelaten over Michail Antonio. De Engelse bondscoach nam de winger van West Ham United op in zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije.

"Hij heeft in elke competitie waarin hij heeft gespeeld zijn kwaliteiten laten zien", aldus Allardyce tijdens zijn eerste persconferentie als bondscoach van Engeland. "Zijn flair en scorend vermogen vanaf de flanken waren voor mij reden om hem op te roepen. Hij verdient het om bij de selectie te zitten. Het is vergelijkbaar met Jamie Vardy. Het laat zien hoe belangrijk het is om ballen te hebben en gretig te zijn."

Marcus Rashford, die afgelopen weekend de winnende treffer voor zijn rekening nam tijdens het competitieduel met Hull City (1-0) werd door Allardyce niet opgeroepen. "Voor ons is het essentieel dat er bij Jong Engeland internationale ervaring rondloopt. Als hij doorbreekt in de basiself van Manchester United, zal hij weer bij mijn selectie zitten. Maar een volledige wedstrijd spelen bij Gareth (Southgate, red.), zal op de lange termijn van onschatbare waarde zijn voor ons. Hij is nog jong, laten we hem niet te veel druk opleggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner