01.09.2016 23:20

Frankrijk verslaat Italië zeer overtuigend: 1-3

Het Franse voetbalelftal heeft Italië donderdag een pijnlijke nederlaag toegebracht. In Bari zegevierden de 'Haantjes' van bondscoach Didier Deschamps met 1-3. Scheidsrechter Björn Kuipers had de leiding over het duel tussen de twee Europese grootmachten.

Anthony Martial zette de verliezend finalist van het EK in de zeventiende minuut op voorsprong, maar Graziano Pellè bracht de 'Azzurri' al snel weer langszij. De spits van de Chinese club Shandong Luneng vormde de Italiaanse voorhoede met Éder in het 3-5-2-systeem dat de nieuwe bondscoach Giampiero Ventura hanteerde. Olivier Giroud bracht Frankrijk na een klein half uur opnieuw op voorsprong en in de slotfase besliste Layvin Kurzawa de wedstrijd.

Bij Italië stond na rust de pas zeventienjarige Gianluigi Donnarumma onder de lat. Het toptalent van AC Milan mocht de 21 jaar oudere Gianluigi Buffon aflossen. Italië opent de WK-kwalificatie maandag tegen Israël, Frankrijk gaat een dag later naar Wit-Rusland.