02.09.2016 10:26

Kuipers deelt in historie van de video-arbitrage

Tijdens de wedstrijd tussen Italië en Frankrijk is er voetbalhistorie geschreven volgens FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Tijdens het oefenduel, dat onder leiding stond van Björn Kuipers, was er een succesvolle test met video-arbitrage.

Infantino vond dat de test goed werkte. "Het was voor de eerste keer op dit niveau, met nationale ploegen", meende de voorzitter van de FIFA na afloop van het duel. "We zijn hier getuige geweest van voetbalhistorie. We zijn inmiddels aanbeland in 2016, dus het werd ook wel tijd om het uit te proberen." Infantino hoopt de videoscheidsrechter in te zetten op het WK 2018 in Rusland.

Het gebruik van de beelden was meteen belangrijk toen Kuipers twijfelde bij een handsbal voor Layvin Kurzawa. "Je kon zien dat de scheidsrechter het spel een paar seconden stillegde en op dat moment van de twee arbiters in de videowagen de bevestiging kreeg dat het geen penalty was. Natuurlijk kunnen we niet elke situatie op die manier oplossen, maar laten we zien of we de scheidsrechters in cruciale situaties kunnen helpen zonder het spel te veel te onderbreken."

De baas van de FIFA meent dat het niet meer van deze tijd is dat enkel supporters herhalingen kunnen bekijken. Daarom wil hij dat scheidsrechters geholpen kunnen worden bij beslissingen door het zien van videobeelden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner