04.09.2016 16:56

Mulder: "Sla nog maar even een keertje over"

Jan Mulder is aanwezig als analist bij de NOS Sportzomer tijdens EK 2012 in Polen en Oekraine. (19-06-2012)
Jan Mulder is aanwezig als analist bij de NOS Sportzomer tijdens EK 2012 in Polen en Oekraine. (19-06-2012)

Jan Mulder heeft voor de nabije toekomst geen hoge verwachtingen van het Nederlands elftal. Volgens de analist beschikt Oranje niet langer meer over echte topspelers. Mulder denkt dat het voor de ploeg van bondscoach Danny Blind maar beter is om niet naar het WK in Rusland te gaan.

Het Nederlands elftal was op het afgelopen EK voetbal in Frankrijk de grote afwezige, maar volgens Mulder is de kans dat Oranje op het WK weer ontbreekt groot. "Sla nog maar even een keer over. We hebben sinds het WK in ­Brazilië alleen verloren. Dat krijg je als je je verkleedt als Andorra. Dat dóé je niet!", vertelt Mulder in het tijdschrift Helden.

De oud-voetballer ziet momenteel wel enkele lichtpuntjes rondlopen op de voetbalvelden, maar veel zijn dat er niet. "Hakim Ziyech (die voor een interlandcarrière bij Marokko gekozen heeft, red.). Bart Ramselaar. Vincent Janssen vind ik een leuke speler. Hij heeft een goede techniek, is snel en onverstoorbaar. Zijn klasse zit ook in z'n hoofd. Hij is een verstandige jongen."

Mulder speelde tussen 1965 en 1975 bij Anderlecht en Ajax, waar hij garant stond voor een groot aantal doelpunten. Als Mulder een club had mogen kiezen om anno 2016 zelf voor te voetballen was dat? "Real Madrid! Met Mino Raiola als agent, haha. Mino was nog eens binnen gelopen, ik was­ een stukje beter dan Paul Pogba hoor, die iets van 105 miljoen heeft gekost. Voor zo'n domme tractor!"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner