04.09.2016 22:27

Debuterende Allardyce: "Verdienden de winst"

De kop is eraf voor Sam Allardyce. De bondscoach van Engeland debuteerde tegen Slowakije met een minimale overwinning: 1-0. Allardyce vond de overwinning van zijn ploeg meer dan terecht.

"Ik denk niet dat er enige twijfel over is dat wij verdienden te winnen", begint de winnende coach zijn verhaal tegen Sky Sports. "We hebben de wedstrijd totaal gedomineerd in een hele lastige uitwedstrijd tegen Slowakije. Hun reeks hier is heel erg goed."

Wayne Rooney kroonde zich met 116 caps tot recordinternational. Rooney startte, net als op het EK onder Roy Hodgson, als middenvelder. Bij de aanstelling van Allardyce zei de manager nog dat hij Rooney niet als middenvelder zou inzetten. "Ik hoef niet tegen hem te zeggen waar hij moet gaan lopen, want hij is één van de beste in het vinden van ruimtes, passes vooruit spelen en het creëren van kansen."

Met de magere zege op zak ziet Allardyce vooral veel verbeterpunten in het afwerken. "We kregen ontzettend veel kansen, maar die werden niet afgemaakt. Dat ga ik ook benadrukken tegen de spelers, dat moet beter op dit niveau."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner