05.09.2016 19:46

Zweedse trainer vreest wraakbelust Oranje

Janne Andersson is de man die Zweden naar het WK in Rusland moet brengen. Aan die klus begint hij morgen als Nederland op bezoek komt in de Friends Arena in Solna.

Zeker zonder superster Zlatan Ibrahimovic, die na ruim twaalf jaar in dienst van de nationale ploeg heeft aangegeven zich louter nog op clubvoetbal te richten, wordt dat een zware taak. Ook in de huidige vorm van Oranje is de ploeg van Danny Blind wat Andersson betreft nog steeds een geduchte opponent. "Nederland is uit op wraak. Ze willen laten zien dat ze beter kunnen dan ze in de vorige kwalificatiereeks hebben gedaan. Wij zullen op het juiste moment moeten toeslaan', aldus Andersson.

Naast Zweden en Nederland herbergt groep A ook de Europese vicekampioen Frankrijk als torenhoge favoriet. De Fransen moeten dinsdagavond de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland afwerken. In de andere wedstrijd krijgt Bulgarije Luxemburg op bezoek. De groepswinnaar plaatst zich direct voor Rusland, terwijl de acht beste runners-up in barrageduels mogen vechten om nog eens vier WK-tickets. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner