23.09.2016 14:38

Wilmots kritisch op KBVB: "Puur amateurisme"

Thierry Henry in actie als assistent-trainer bij België. (04-09-2016)
Thierry Henry in actie als assistent-trainer bij België. (04-09-2016)

Marc Wilmots heeft zich verbaasd over de aanstelling van Thierry Henry als assistent-trainer bij de Belgische nationale ploeg. De oud-bondscoach van De Rode Duivels vindt het raar dat Henry nog andere werkzaamheden heeft.

De Belg doelt daarmee dat Henry ook televisie analyticus is bij Sky Sports. "Je kan niet werken als televisiecommentator en werken als trainer bij de nationale ploeg. Dat is puur amateurisme", meent de trainer die na het afgelopen Europees kampioenschap door de bond aan de kant werd gezet.

"In België is dat gepermitteerd. Daar was ik tegen", vervolgt Wilmots. "Bij de Duitse bond kan niemand bij een club én bij de DFB werken. Je hebt altijd goesting om je eigen club voorrang te geven", vervolgt de trainer in gesprek met Het Nieuwsblad. "Of je werkt voor de nationale ploeg, of je werkt voor een club."

Wilmots stelde teleur met België tijdens het EK in Frankrijk. De ploeg speelde niet echt overtuigend in de groepsfase en in de kwartfinale was Wales te sterk (3-1). Door de tegenvallende resultaten moest de keuzeheer het veld ruimen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner