25.09.2016 20:10

Lens belangrijk voor winnend Fenerbahçe

Fenerbahçe heeft met de hakken over de sloot gewonnen van Gaziantepspor. In eigen huis maakte Souza pas vlak voor de tijd de winnende treffer: 2-1. Jermain Lens was bij beide doelpunten de aangever.

Emmanuel Emenike kopte de thuisploeg na ruim twintig minuten op voorsprong uit een hoekschop. Die treffer leek lange tijd het winnende doelpunt te worden, tot Nabil Ghilas tien minuten voor tijd de gelijkmaker produceerde.

Trainer van Gaziantepspor is Bart van Hintum, die een punt leek over te houden aan het duel met medelander Dick Advocaat. Jozef de Souza maakte vijf minuten voor tijd echter de winnende treffer: 2-1.

Bij Fenerbahçe stond Gregory van der Wiel negentig minuten op het veld. Jermain Lens was belangrijk met twee assists, maar speelde de wedstrijd niet uit. Robin van Persie kwam niet in actie.

Dick Advocaat heeft door de overwinning een crisis bezworen. De resultaten onder de Nederlandse trainer zijn niet goed, waardoor de ploeg op een teleurstellende zevende plaats staat. Donderdag komt Feyenoord op bezoek in het kader van de Europa League.