28.09.2016 13:30

Kongolo: "Vond ik af en toe wel moeilijk"

Terence Kongolo had moeite met het feit dat hij het afgelopen jaar door bondscoach Danny Blind niet werd opgenomen in de (voor)selectie van Oranje. Kongolo keert nu mogelijk, een jaar nadat hij zijn laatste interland speelde, terug bij het Nederlands elftal.

Op 13 november 2015 kwam Kongolo voor het laatst in actie namens Oranje. De verdediger van Feyenoord stond negentig minuten op het veld tijdens het oefenduel met Wales (3-2 overwinning). "Serieus? Wauw", aldus Kongolo, die moeite had met het feit dat hij lang niet werd opgeroepen door de bondscoach. "Dat vond ik af en toe wel moeilijk, vooral in het begin. Maar daarna kon ik niet veel meer doen dan de knop omzetten en me focussen op Feyenoord."

Kongolo is sterk begonnen aan het seizoen bij Feyenoord. "We staan als verdediging echt heel erg goed", vervolgt de mandekker tegenover Voetbal International. "Het hele team trouwens. Maar ik kan nog steeds beter. Dat móét ook. Het mag af en toe wat minder slordig, bijvoorbeeld. Ik moet gewoon zorgen dat ik bij Feyenoord blijf vlammen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner