28.09.2016 21:06

Bulgarije heeft nieuwe bondscoach al binnen

Als er in de tussentijd niets vreemds gebeurt, staat het Nederlands elftal in 2017 tegenover Petar Hubchev en zijn manschappen van Bulgarije tijdens de kwalificaties voor het WK. Hubchev is door de Bulgaarse voetbalbond aangesteld als bondscoach. De oud-speler van onder anderen Hamburger SV volgt daarmee Ivaylo Petev op.

Laatstgenoemde gaat aan de slag bij Dinamo Zagreb in Kroatië, waardoor de voetbalbond van Bulgarije snel moest handelen. Hubchev was, ondanks zijn gebrek aan ervaring bij een nationaal elftal, de topkandidaat om de opvolger te worden. De trainer met Duitse roots was een belangrijke spil in het Bulgaarse elftal dat in 1994 hoge ogen gooide op het WK in de Verenigde Staten.

Op 7 oktober neemt Bulgarije het in de kwalificaties voor het WK in Rusland op tegen Frankrijk, daarna volgen interlands tegen Zweden en Wit-Rusland. Pas eind maart staat Oranje voor het eerst tegenover Bulgarije. De Bulgaren wisten aan het begin van september hun eerste kwalificatieduel te winnen, tegen Luxemburg werd het 4-3 na een krankzinnige slotfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner