01.10.2016 10:10

Van Oostveen betreurt opvolgscenario Oranje

Wanhopig probeert Guus Hiddink (r.) zijn spelers aanwijzingen te geven tijdens de oefeninterland Nederland - Mexico. (12-11-2014)
Wanhopig probeert Guus Hiddink (r.) zijn spelers aanwijzingen te geven tijdens de oefeninterland Nederland - Mexico. (12-11-2014)

De beslissing om na het aanstellen van bondscoach Guus Hiddink meteen bekend te maken dat Danny Blind de volgende bondscoach zou worden is een verkeerde geweest. Dit vindt Bert van Oostveen, de voormalig directeur betaald voetbal van de KNVB.

Begin 2014 werd Hiddink aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal en diezelfde dag werd naar buiten gebracht dat toenmalig assistent Blind na het Europees kampioenschap in Frankrijk het stokje over zou nemen. Dit viel niet goed bij de media, voetbalfans en kenners. Van Oostveen beseft dat het niet verstandig was om de opvolging van Hiddink zo snel naar buiten te brengen.

"We hadden intern de intentie moeten uitspreken. Als je te snel communiceert, loop je het risico dat het van tevoren gaat broeien en schuren. Dat is met Danny ook gebeurd", blikt hij in NRC terug op de moeizame opvolging van Hiddink. "Met de wetenschap van nu was het veel beter geweest wel die afspraak te maken, maar er niet over te communiceren."

Inmiddels heeft Oranje een roerige periode overleefd, waarin het EK werd misgelopen en prestaties zeer tegenvielen. Het Nederlands elftal won afgelopen zomer weer enkele oefenwedstrijden en speelde ook aardig voetbal in de kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Tegen de Scandinaviërs werd echter niet de winst gepakt: 1-1. Op 7 en 10 oktober komt Oranje weer in actie, Wit-Rusland en Frankrijk zijn dan de opponenten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner