05.10.2016 14:01

Heerenveen-speler mag voor Kosovo spelen

Arber Zeneli mag voor de nationale ploeg van Kosovo uitkomen. Het land dat recent onafhankelijkheid verwierf debuteert deze week in het competitieve interlandvoetbal.

De 21-jarige aanvaller van sc Heerenveen mag daar dus bij zijn, al waren daar nog een aantal haken en ogen aan verbonden. Zeneli groeide op in Zweden en was in het verleden jeugdinternational voor het Scandinavische land, waarmee hij vorig jaar zelfs de Europese titel behaalde. Omdat hij een kind is van Albanees-Kosovaarse ouders komt hij echter ook in aanmerking voor de nationale ploeg van Kosovo. Switchen mag normaal niet, maar het lijkt erop dat een uitzondering gemaakt is omdat Kosovo een 'nieuw' land is. 

Zeneli is na Milot Rashica(Vitesse), Sinan Bytyqi(GA Eagles) en Bersant Celina(FC Twente) de vierde speler in de selectie, waarvan het overgrote deel eerder voor een ander land ingeschreven stond, die momenteel de boterham in de Eredivisie verdient. Kosovo speelt donderdag thuis tegen Kroatië en zondag uit bij Oekraïne. De openingswedstrijd in Finland werd met 1-1 gelijkgespeeld. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner