06.10.2016 22:46

Gelijkspel in Wenen, winst Ierland en Servië

Oostenrijk en Wales hebben in Wenen geen winnaar kunnen bepalen. In een boeiend treffen werd het 2-2. Elders in de poule waren driepunters voor Ierland en Servië te noteren.

Na een ietwat matige openingsfase openden twee spelers van Stoke City het bal: Joe Allen maakte de openingstreffer voor de gasten halverwege de eerste helft, waarna Marko Arnautovic de stand na een half uur gelijktrok. Op slag van rust was een eigen doelpunt van Kevin Wimmer goed voor de 1-2 voor Wales, waarna een paar minuten na de pauze wederom Arnautovic voor Oostenrijk scoorde. Verwoede pogingen erna mochten niet meer baten, een winnaar kwam er niet.

Ierland won in Dublin wel met 1-0 van Georgië. De ploeg van Martin O’Neill kon de stugge gasten maar moeilijk de wil opleggen, maar had genoeg aan een goal van Everton-rechtsback Seamnus Coleman na ruim tien minuten in de tweede helft. Servië had weinig moeite met Moldavië: doelpunten van Filip Kostic, Branislav Ivanovic en Dusan Tadic waren voldoende. Alle ploegen die vanavond niet verloren staan in deze groep aan kop met vier punten.