07.10.2016 11:30

Pellè vanwege wangedrag uit selectie gezet

Graziano Pellè verlaat teleurgesteld het veld als hij wordt gewisseld tijdens de wedstrijd van Italië tegen Spanje. (06-10-2016)
Graziano Pellè verlaat teleurgesteld het veld als hij wordt gewisseld tijdens de wedstrijd van Italië tegen Spanje. (06-10-2016)

Graziano Pellè is voorlopig niet welkom bij de selectie van het nationale elftal van Italië. De spits zorgde donderdag voor ophef door bondscoach Giampiero Ventura te negeren tijdens zijn wissel. Het was Pellè niet gelukt indruk te maken tegen Spanje (1-1).

Pellè werd kort na de rust naar de kant gehaald door de bondscoach. Hij liep daarbij de coach voorbij alsof hij niet bestond. "Je ziet dit soort dingen vaker in het voetbal, maar als je het shirt van het nationale elftal aantrekt, vind ik dit niet gepast", zo laat de bondscoach weten na het gelijkspel in het WK-kwalificatieduel met de Spanjaarden.

De voormalig speler van Feyenoord zag een straf al aankomen en bood daarom vrijdag zijn excuses aan via zijn eigen Instagram. Tot op heden staan er twintig interlands achter de naam van de speler die inmiddels in China voor Shandong Luneng speelt. Door de uitsluiting mist hij de wedstrijd tegen Macedonië. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner