07.10.2016 12:06

Lingard: "We kijken nog altijd tegen hem op"

Jesse Lingard tijdens de persconferentie van de Engelse nationale ploeg voorafgaand aan de WK-kwalificatieduels met Malta en Slovenië (05-10-2016).
Jesse Lingard tijdens de persconferentie van de Engelse nationale ploeg voorafgaand aan de WK-kwalificatieduels met Malta en Slovenië (05-10-2016).

Jesse Lingard ziet Marcus Rashford de nieuwe leider van de Engelse ploeg worden. De vleugelspeler van Manchester United merkt bij de Engelse nationale ploeg dat zijn pas achttienjarige ploeggenoot in topvorm verkeert.

Interim-bondscoach Gareth Southgate nam Lingard verrassend op in de selectie voor de WK-kwalificatieduels met Malta en Slovenië. Zaterdag staat de eerste clash op het programma voor de oefenmeester, die Rashford hoogstwaarschijnlijk boven Wayne Rooney in de basis gaat verkiezen.

Daar heeft Lingard begrip voor tijdens de persconferentie in de aanloop naar de kwalificatiewedstrijden: "Marcus is nog zo jong, maar sinds zijn debuut enkele maanden geleden heeft hij tegelijkertijd al zoveel geleerd. Hij heeft veel ervaring opgedaan en scoort in vrijwel iedere wedstrijd, waarin hij in actie komt. Marcus heeft het vertrouwen om de ploeg bij de hand te gaan nemen."

Lingard stelt tegelijkertijd dat de dertigjarige Rooney nog niet afgeschreven mag worden: "Bij de Engelse ploeg kijken we nog altijd tegen hem op, hij is en blijft een top professional", looft de aanvaller zijn ploeggenoot. Rooney gaf onlangs aan tot en met het WK in 2018 door te gaan als international. 

"Gelukkig blijft hij onze aanvoerder. Voor de jonge jongens is het zowel op als buiten het veld geweldig om iemand zoals Wayne erbij te hebben. De komende jaren zal hij absoluut zijn waarde blijven houden voor de ploeg", besluit Lingard zijn complimentenzang. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner