07.10.2016 14:22

Mulder: "De Kuip ontplofte. Echt schitterend"

Het Nederlands elftal neemt het vrijdagavond in De Kuip op tegen Wit-Rusland. Winst is noodzakelijk om uitzicht te houden op kwalificatie voor het WK in Rusland. Youri Mulder weet wat het is om te winnen van de Oost-Europese tegenstander. De oud-spits besliste in 1996 een duel tussen Nederland en de Wit-Russen met een doelpunt.

Ook toen werd de wedstrijd tussen beide landen gespeeld in De Kuip. Mulder was toentertijd verantwoordelijk voor de enige treffer in het duel, waardoor Oranje in de race bleef om kwalificatie voor het EK. De oud-spits van FC Twente en FC Schalke 04 was trefzeker in de slotfase. "Een van de mooiste momenten uit mijn carrière", blikt Mulder terug bij FOX Sports. "Dat je heel voetbalminnend Nederland zó blij kan maken met zo’n belangrijke goal, dat is onbeschrijflijk. Ik word best vaak nog aangesproken op die wedstrijd. Hartstikke leuk."

Twintig jaar later herinnert Mulder zich het moment nog erg goed. "Die lange bal van Orlando Trustfull zeven minuten voor tijd was zo perfect dat ik ‘m alleen nog maar een zetje hoefde te geven. Ik had wel angst dat de doelman uit zou komen, maar ik dacht: 'niet bang zijn, oog op de bal houden en aanraken dat ding'. Tot mijn grote verbazing bleef die keeper op de doellijn staan. De bal sprong van m’n schoen af, zo tegen de touwen. De Kuip ontplofte. Schitterend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner