07.10.2016 16:45

Toornstra: "Liefst had ik er ook bij gezeten"

De middenvelder van Feyenoord dribbelt met de bal aan de voeten in het Europa League-duel tegen Fenerbahçe. (29-09-2016)
De middenvelder van Feyenoord dribbelt met de bal aan de voeten in het Europa League-duel tegen Fenerbahçe. (29-09-2016)

Jens Toornstra hoopt binnenkort op een nieuwe kans bij het Nederlands elftal. De Feyenoorder speelt de laatste tijd uitstekend en bondscoach Danny Blind heeft al laten weten de verrichtingen van de middenvelder nadrukkelijk te volgen.

"Dat is goed om te horen", laat Toornstra weten in een interview met Feyenoord TV. De 27-jarige middenvelder mocht onder Louis van Gaal al twee keer opdraven tijdens een interland van het Nederlands elftal. "Het liefst had ik er natuurlijk ook bij gezeten. Maar er zijn heel veel goede spelers op mijn positie. Het zegt wel iets dat ze mij in de gaten houden, dan heb je het goed gedaan."

Dat Toornstra uitstekend aan het seizoen is begonnen bij Feyenoord, betekent niet dat hij al rekening had gehouden met een plaats in de selectie van het Nederlands elftal. "Ik ben vooral met Feyenoord bezig. Het gaat nu supergoed, daar heb ik al mijn energie ingestoken. Natuurlijk was het mooi geweest, misschien de volgende keer."

De laatste keer dat Toornstra in actie kwam voor Oranje was op 11 juni 2013. Toen speelde het Nederlands elftal in en tegen China een oefenwedstrijd die met 0-2 werd gewonnen. Toornstra speelde vier dagen eerder ook mee in het vriendschappelijke duel tegen Indonesië (0-3, winst).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner