07.10.2016 22:09

Ook Chiellini valt weg bij Italiaanse ploeg

Mario Gomez (l.) en Giorgio Chiellini (r.) gaan een luchtduel aan tijdens het EK-duel Duitsland - Italië (02-07-2016).
Mario Gomez (l.) en Giorgio Chiellini (r.) gaan een luchtduel aan tijdens het EK-duel Duitsland - Italië (02-07-2016).

Italië moet de kwalificatiereeks voorlopig hervatten zonder Juventus-verdediger Giorgio Chiellini. De mandekker viel vrijdag geblesseerd uit op de training en is inmiddels teruggekeerd naar Turijn voor verder onderzoek. Italië speelde donderdag al gelijk tegen Spanje, aankomende zondag wacht een duel met Macedonië.

Chiellini was er tegen Spanje ook al niet bij, aangezien hij in de vorige kwalificatiewedstrijd tegen Israël een rode kaart ontving. Tegen Macedonië was het de bedoeling dat Chiellini terugkeerde in de basisopstelling, maar dat gaat dus niet door. Eerder raakte de Italiaanse ploeg al Riccardo Montolivo kwijt, die met een zware knieblessure voorlopig zoet is.

Ook Graziano Pellè zit niet meer bij de selectie, maar zijn afwezigheid heeft een hele andere reden. De oud-spits van AZ en Feyenoord werd vanwege disciplinaire redenen uit de selectie van Italië gezet. De Azzuri zijn in groep G dus gekoppeld aan Israël, Spanje en Macedonië, Liechtenstein en Albanië maken de groep compleet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner