07.10.2016 22:43

Frankrijk doet plicht, Ronaldo scoort er vier

Cristiano Ronaldo heeft zijn terugkeer in het shirt van Portugal op grootste wijze gevierd. Tegen Andorra was de speler van Real Madrid als vanouds de grote man, hij scoorde vier van de zes treffers. Het is voor het eerst dat Cristiano Ronaldo vier keer scoort voor Portugal.

De aanvaller stond binnen vier minuten al op twee goals tegen het nietige Andorra. De voetbaldwerg maakte geen enkele seconde kans tegen de winnaar van het Europees kampioenschap, maar de schade bleef relatief beperkt. Na de vroege goals van Cristiano Ronaldo scoorde João Cancelo vlak voor rust de 3-0. Na de pauze kwam Cristiano Ronaldo wederom snel los. In de 47e minuut scoorde hij zijn 42e hattrick in zijn carrière, terwijl hij twintig minuten voor tijd het kwartet compleet maakte. Het slotakkoord was echter voor Bernardo Silva: 6-0.

In de groep van het Nederlands elftal pakte Frankrijk de eerste overwinning in de kwalificaties. De EK-finalist poetste de doelpuntloze remise tegen Wit-Rusland weg tegen Bulgarije, maar begon slecht. De Bulgaren kwamen op voorsprong, maar Kevin Gameiro, Dimitry Payet, Antoine Griezmann en wederom Gameiro stelden orde op zaken: 4-1. De andere ploegen in de groep, Zweden en Luxemburg, maakten er geen spektakelstuk van. De Scandinaviërs wonnen uiteindelijk met minimale marge: 1-0. Dit betekent dat geen enkele ploeg foutloos is in groep A.