08.10.2016 09:45

Southgate wil moedige spelers zien bij debuut

Het is en blijft rumoerig in het Engelse voetbalkamp. De prestaties van het nationale elftal liggen al jaren onder de loep en na de abrupte trainerswissel is dat niet minder geworden. Nieuwbakken bondscoach Gareth Southgate hoopt dat zijn spelers zich moedig tonen.

Bij de vorige interland van Engeland zat Sam Allardyce nog als bondscoach op de bank, maar de Engelsman was hoofdonderwerp van een groot voetbalschandaal, dat een undercoveronderzoek van een Engelse krant aan het licht bracht. Allardyce zag zich gedwongen om te vertrekken bij de nationale ploeg, nadat hij als Aziatische spelersmakelaars verkleedde undercoverjournalisten vertelde over illegale transferpraktijken.

Southgate neemt voorlopig de honneurs waar bij de Engelse ploeg, zaterdag staat hij voor zijn vuurdoop. "Ik denk dat het even duurt voordat ik mijn stempel op deze ploeg kan drukken", geeft de voormalig bondscoach van Jong Engeland aan op de persconferentie voor het duel met Malta. "Maar ik denk dat de spelers langzaam door beginnen te krijgen hoe ik denk over het spel van de ploeg. Dat is denk ik het belangrijkste wat ik wil overbrengen op ze."

De interland tegen het nietige Malta lijkt op het juiste moment te komen. De voetbaldwerg kan overrompeld worden door de Engelse sterren. "Ik wil dat ze moedig zijn en dat ze de supporters vermaken. De vermakende stijl van voetballen hanteren we ook bij de jeugd en dat wil ik ook zo zien. Winnen is het belangrijkste, maar dat is een oorzaak van het goede voetbal dat je speelt als ploeg."

Engeland is samen met Schotland na één wedstrijd koploper in groep F. Na de wedstrijd tegen Malta volgt voor Engeland een tweede interland op dinsdag, tegen Slovenië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner