08.10.2016 11:32

Deschamps wil meer van Pogba tegen Oranje

De stempel van duurste speler in de voetbalgeschiedenis heeft Paul Pogba nog geen goed gedaan. De middenvelder van Manchester United en Frankrijk kan zijn vorm van zijn periode bij Juventus niet hervinden. Dat moet tegen Oranje wel gebeuren, vindt de Franse bondscoach Didier Deschamps.

De eindverantwoordelijke van de Fransen zag dat Pogba het moeilijk had in de kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. "Paul deed goede, maar ook slechte dingen", stelt de bondscoach op de persconferentie na de wedstrijd, die de Fransen met 4-1 wisten te winnen. "Hij kan en moet het beter doen, Paul realiseert zich dat ook. Misschien komt hij op een andere positie iets beter uit de verf, als hij meer het spel naar zich toe kan trekken."

Pogba werd deze zomer door Manchester United voor een recordbedrag van 105 miljoen euro overgenomen van Juventus, sindsdien wist de middenvelder nog maar één keer te scoren in de Premier League. Daarnaast staat Manchester United na zeven wedstrijden al buiten de top vijf van de vaderlandse competitie.

Frankrijk en Nederland strijden maandag in de Amsterdam ArenA om de koppositie in groep A, terwijl ook Zweden loert op een kans.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner