08.10.2016 14:52

Promes: "Pikte op dat het een dingetje was"

Quincy Promes juicht na een treffer tegen Wit-Rusland. De buitenspeler komt tweemaal tot scoren in het WK-kwalificatieduel. (07-10-2016)
Quincy Promes juicht na een treffer tegen Wit-Rusland. De buitenspeler komt tweemaal tot scoren in het WK-kwalificatieduel. (07-10-2016)

Quincy Promes was vrijdagavond de smaakmaker van Oranje tegen Wit-Rusland (4-1). De aanvaller van Spartak Moskou scoorde tweemaal, maar vindt niet dat hij in De Kuip zijn beste wedstrijd in dienst van het Nederlands elftal heeft gespeeld.

Promes was verantwoordelijk voor de eerste en tweede treffer tegen Wit-Rusland. Na afloop was de aanvaller vanzelfsprekend blij met zijn doelpunten. "Qua goals was dit de beste, maar qua spel niet", aldus Promes in gesprek met NU.nl. "Vorig jaar tegen Wales (3-2 winst, red.) en vorige maand tegen Zweden (1-1, red.) was ik misschien wel beter."

Toch kwamen de goals op een goed moment voor Promes, wiens positie bij het Nederlands elftal ter discussie werd gesteld door de media. In Rusland is de buitenspeler al drie seizoenen goed voor veel doelpunten, maar bij het Nederlands elftal imponeerde hij nauwelijks. "Ik voelde dat de goals eraan zaten te komen, dus voor mij was het geen item", stelt Promes. "Ik was ook niet extra gebrand op een doelpunt. Maar ik pikte natuurlijk wel op dat het in de media een dingetje was dat ik nog niet gescoord had in Oranje. Gelukkig kan dat verhaaltje nu de wereld uit."

Promes vond na afloop de broodnodige winst op Wit-Rusland belangrijker dan zijn twee doelpunten. "Die goals waren heerlijk, maar ik wil naar het WK en dus is het belangrijkste dat we gewonnen hebben. We hebben bovendien een goede wedstrijd gespeeld. Ik denk dat iedereen een voldoende heeft gehaald. Zeker na de 3-1 was het genieten," aldus de oud-speler van FC Twente. Promes kijkt uit naar het treffen met Frankrijk van aanstaande maandag: "Dat wordt een flink potje, we mogen aan de bak. Het gaat een interessant duel worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner