08.10.2016 19:56

Engeland maakt geen indruk tegen Malta: 2-0

Zonder indruk te maken heeft Gareth Southgate een succesvol debuut bij de nationale ploeg van Engeland beleefd. De nieuwbakken bondscoach zag zijn manschappen in de eerste helft afrekenen met voetbaldwerg Malta: 2-0. 

Daniel Sturridge opende na een half uur spelen de scoren op Wembley, Tottenham Hotspur-middenvelder Dele Alli maakte er voor rust nog 2-0 van. In de tweede helft lukte het de Engelsen niet om te werken aan het doelsaldo in groep F van de kwalificatiereeks voor het Wereldkampioenschap in Rusland. 

Opvallend in het elftal van Engeland was de positie van Wayne Rooney. De spits beleeft een kleine vormcrisis bij Manchester United, maar bij het nationale elftal kreeg hij gewoon een basisplaats. Southgate zette zijn speler echter niet in een aanvallende rol. Rooney kwam naast controleur Jordan Henderson op het middenveld te staan, Alli was de nummer tien van Engeland.

Het land gaat voorlopig aan de leiding in groep F, maar ziet Schotland zaterdagavond mogelijk langszij komen. Engeland speelt de volgende interland aankomende dinsdag in en tegen Slovenië.

Overige uitslagen:
Montenegro - Kazachstan: 5-0
Armenië - Roemenië: 0-5
Azerbeidzjan - Noorwegen: 1-0

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner