08.10.2016 21:24

Ventura over Pellè: "Blazoen Italië bevlekt"

Giampiero Ventura, bondscoach van Italië, heeft tekst en uitleg gegeven over het verbannen van spits Graziano Pellè. De oud-spits van AZ en Feyenoord weigerde een hand van Ventura, nadat hij in de wedstrijd Italië - Spanje naar de kant werd gehaald.

"In mijn ogen was het niet alleen een gebrek aan respect voor mij persoonlijk maar ook voor zijn teamgenoten en het Italiaanse shirt", stelt Ventura in de Italiaanse media, twee dagen na het gelijkspel tegen de Spanjaarden. Pellè werd na een uur spelen naar de kant gehaald, toen Italië net op een 0-1 achterstand was gekomen. Uiteindelijk zorgde Daniele De Rossi vanaf de stip voor de late gelijkmaker.

"Het was onacceptabel gedrag", herhaalt Ventura nog maar eens. "Hij heeft het blazoen bevlekt van de groep die het op het afgelopen Europees kampioenschap zo goed had gedaan dankzij het sterke normbesef van het team. In elk geval is het niet iets persoonlijks." Pellè is inmiddels weggestuurd, waardoor de spits sowieso niet speelt tegen Macedonië. 

Gezien de leeftijd van Pellè (31) en het feit dat hij inmiddels in China voetbalt, is het niet ondenkbaar dat de goaltjesdief inmiddels zijn laatste duel in het shirt van Italië heeft gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner