08.10.2016 21:55

Southgate vooral blij met behaalde resultaat

Overrompeld werd Malta allesbehalve, maar Gareth Southgate zag de manschappen van Engeland tijdens zijn debuut wel winnen met 2-0. Vanwege alle rumoer rondom de Engelse ploeg, is Southgate tevreden met de drie punten.

De voetbaldwerg Malta werd in de eerste helft opzij gezet door de sterrenploeg uit Engeland. "We misten een paar goede kansen, maar gezien waar we tien dagen geleden nog stonden, ben ik blij met het resultaat", kijkt Southgate met de BBC terug naar het plotselinge vertrek van Sam Allerdyce, die zich vanwege een schandaal met illegale transferpraktijken gedwongen voelde om te vertrekken.

"Ik had het publiek graag vier of vijf goals gegund, maar in de laatste kwalificatiereeks verloor Malta met maar één goal verschil van Kroatië en Italië", zet Southgate de overwinning van zijn spelers in een ander daglicht. "De eerste helft speelden we goed, we hadden meer doelpunten kunnen en moeten maken. Hun keeper verrichtte een paar goede reddingen en ik denk dat sommige spelers onbewust het in de tweede helft toch wat rustiger aan gingen doen."

Engeland gaat door de overwinning voorlopig aan kop in de groepsfase, maar Schotland kan net als de Engelsen op zes punten komen na twee duels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner