08.10.2016 22:39

Duitsland wint ruim, Polen ontsnapt via Lewa

Duitsland en Polen hebben zaterdagavond geen fout gemaakt in de kwalificaties voor het WK in Rusland. De Duitsers wonnen in eigen huis simpel van Tsjechië (3-0), Polen maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen Denemarken (3-2).

Via Thomas Müller schoot Duitsland prima uit de startblokken in het Volksparkstadion te Hamburg. De makkelijk scorende voetballer in dienst van Bayern München scoorde al na dertien minuten de 1-0. Real Madrid-middenvelder verdubbelde vlak na rust de voorsprong, waarna Müller met zijn tweede van de avond en 36e interlandgoal in totaal de eindstand bepaalde: 3-0.

Denemarken zag spits Robert Lewandowski weer eens pieken op het juiste moment. De goaltjesdief maakte binnen vijftig minuten alweer zijn derde hattrick van het seizoen. Voor rust schoot hij twee keer raak, waarvan één keer vanaf de stip na een overtreding op ex-Ajacied Arkadiusz Milik. Kort na rust leek Lewandowski het duel te beslissen, maar via een eigen goal en een doelpunt van Yussuf Poulsen werd het twintig minuten voor tijd toch nog spannend.

Denemarken, met Christian Eriksen, Viktor Fischer en Nicolai Jørgensen in de basisopstelling, wist in de resterende twintig minuten echter niet voor een stunt te zorgen. De driepunter komt voor Polen als geroepen, aangezien het land eerder in de groepsfase blunderde tegen Kazachstan (2-2). Duitsland is in groep C nog ongeslagen en kreeg daarnaast geen enkel doelpunt tegen in de eerste twee duels.